Mesa Verde NP
Door: Hans Goedhart
Blijf op de hoogte en volg Hans
14 Juni 2013 | Australië, Logan City
De zon schijnt alweer volop als we rond 9 uur vanuit Moab Utah vertrekken naar Cortez Colorado. De weersvoorspelling zegt dat het vandaag weer heel warm wordt. Rond de 100 gr. F. Het gebied rond Moab heeft heel veel te bieden. We hebben heel veel natuurschoon gezien en heel veel foto's gemaakt. Vandaag moeten we ongeveer 185 km overbruggen over veelal landwegen die heel goed begaanbaar zijn. Met een gemiddelde snelheid van rond de 65 miles (+/- 100 km) schieten we lekker op. Rond half elf zijn we in Colorado en kunnen we er weer een staat bijschrijven. Dit zijn er nu alweer 6 op deze reis. Na een bergachtig gebied komen we nu in Colorado in een landbouwgebied. We zien uitgestrekte velden en veel silo's. Het is weer een heel andere omgeving. Tegen half 12 zijn we in Cortez en gaan we koffie drinken bij KFC. HIer hebben we gratis Wifi en kunnen nog even met het thuisfront What's Appen. Daarna rijden we door naar Mesa Verde NP. Een kleine 20 km over een schitterende weg. BIj het Visitor Centre zien we een paar prachtige beelden. We merken dat we nu in een gebied zijn aangekomen waar oorspronkelijk Indianen leefden. Ongeveer 1.400 jaar geleden woonden in dit gebied Anasazi. Lang voordat de Europeanen er waren. Meer dan 700 jaren konden ze hier in alle vrijheid leven en zich ontwikkelen. Ze hebben zich bezig gehouden met het maken van keramiek, en weven van kleding. Ook hebben ze veel geleerd over wat men allemaal kan doen met de schaarse beplanting in de omgeving. Ook hoe je kunt omgaan met de schaarse hoeveelheid water die men tot zijn beschikking heeft. De Anasazi waren intelligente mensen. Toen we van het Long House terugkwamen bij het busje begon het weer snel om te slaan. We kregen te maken met flinke rukwinden en af en toe regen. De voorgenomen trip naar Cliff Palace hebben we geschrapt omdat we het weer niet vertrouwden. Daarom op naar Cortez. Naar het hotel. 's Avonds heeft het nog geregend met af en toe een bliksemflits. Nog even wat Astrid in Wonderland gekeken en daarna de ogen dicht gedicht. We hebben veel foto's gemaakt maar de Wifi verbinding is slecht en lukt het hierdoor niet foto's te plaatsen.
Gr., Hans