Venetie verkennen - Reisverslag uit Venetië, Italië van Hans Goedhart - WaarBenJij.nu Venetie verkennen - Reisverslag uit Venetië, Italië van Hans Goedhart - WaarBenJij.nu

Venetie verkennen

Door: Hans Goedhart

Blijf op de hoogte en volg Hans

23 Mei 2014 | Italië, Venetië

Hallo allemaal,

We zijn net terug van onze wandeling door slechts nog maar een deel van Venetie. Net op tijd want het is behoorlijk gaan regenen. De hele dag hebben we geluk gehad met het weer.
Vanmorgen vroeg zijn we iets later opgestaan en hbben een heerlijk ontbijt genuttigd. Maar wat wil je als je op het platteland zit. Alles lekker vers.
We zijn met de shuttle bus naar de bushalte gebracht en voor Euro 5,20 rijden we heen en terug met z'n 2en. De rit duurt ongeveer 25 minuten. Niet duur naar onze begrippen. Rond 10 uur zijn we in Venetie aangekomen. Het eindstation is vlak bij de boot terminal die we morgen moeten zoeken. Dat hebben we nu dus al gedaan. Voor iets meer dan een euro ga je met een treintje naar de boot. Dit hebben ze goed geregeld. Hoeven we niet met onze koffers te sjouwen.

Vandaag wandelen we 2 routes die we uit tijdschriften hebben gehaald. We zullen relatief weinig touristen tegenkomen vandaag. Tenminste, dat wordt beweerd. Vanaf de busterminal op Piazzale Roma, wandelen we in noordelijke richting over de brug richting Joodse wijk. De Joden wonen hier al vanaf de 14e eeuw. We zijn langs het koosjere restaurant gelopen, genaamd Gam Gam richting monument voor de 200 Venetiaanse Joden die in 1943 werden gedeporteerd. We zijn steeds maar in noordelijke richting gelopen naar wat men noemt de Fondamentes. Hier hebben we wat gerust op een bankje en hebben naar de vele bootjes gekeken die maar voorbij bleven komen.Daarna zijn we iets zuidelijker gegaan in de richting van de Moor met de ijzeren neus. Deze tekst is enigszins verwarrend want het is eigenlijk een verwijzing naar Griekse kooplieden die uit Morea kwamen. Een van de hoogtepunten was het bezoek aan het hele oude ziekenhuis. De entree is verbluffend mooi. Als toerist ga je hier zo maar niet naar binnen, maar het was een aanrader uit een van de bladen. En een aanrader is het zeker. We zijn niet met de boot naar het dodeneiland gegaan. Dit doen we misschien wel als we terug komen met de boot. De 2e wandeling is een voortzetting van de 1e. We lopen steeds richting zuiden en komen uiteindelijk op het San Marco plein uit. Tot onze schrik zien we een gigantische menigte. We zijn langs de winkels gelopen en hebben nog het Palazza Ducale aan de buitenkant bewonderd. Wat een pracht. Omdat het inmiddels al 3 uur was geworden besloten we om weer richting Piazzale Roma te lopen. Omdat we moe werden van het lopen werd het steeds moeilijker onze weg te vinden in de smalle straatjes, Alles begint op elkaar te lijken en je weet niet meer waar je bent. Het staat ook niet altijd goed aangegeven. Tegen 4 uur kwamen we bij de bushalte aan. Onderweg nog een lekkere ijsco gekocht en een glaasje Spritz gedronken. Een oranje gekleurd drankje met een lekkere frisse uitstraling.

We zaten nog niet in de bus of het begon me toch te regenen. Hebben we een keer geluk in onze vakantie. Nu eens niet nat geworden.
Inmiddels heb ik enorme platvoeten gekregen en ga nu nog even een dutje doen voordat we weer gaan genieten van het heerlijke Italiaanse avondeten.
Gisterenavond kwam Mama zelf het eten aan tafel bereiden. Een helel leuke ervaring was dat.

Morgenvroeg gaan we richting boot. Deze zal om 4 uut afvaren.
Daarna zijn we een dag op zee en zullen daarna aankomen in Griekenland.

Tot dan,

Hans

• 23 Mei 2014 - 18:00

Nico En Marion :

Hoi Hans en Yolande,
    Wij wensen jullie een hele fijne vakantie en zullen weer met veel plezier jullie reisverslagen volgen. Geniet ervan (maar dat zal wel lukken!)
    Liefs,
    Nico en Marion

• 23 Mei 2014 - 20:00

Hans Goedhart:

Dat gaat zeker lukken Marion. Na de vakantie weer eens afspreken ??

• 24 Mei 2014 - 22:09

Marion:

Gezellig! Wij gaan donderdag zelf ook op vakantie naar Italië. Hopelijk hebben jullie geen last van de aardbeving gehad.