Islamorada Florida
Door: Hans Goedhart
Blijf op de hoogte en volg Hans
17 November 2014 | Verenigde Staten, Islamorada
Bij het inladen van de koffers reed er een auto achter mij door een plas water. Ik was van boven tot onder zeiknat en humeurig. Wat een klootzak. Omdat het zo vroeg al erg warm is droogt het gelukkig snel op. Iets voor 10 u zijn we vertrokken.
Naarmate we verder van het centrum van Miami af komen wordt de omgeving armoediger. Dit zijn buurten waar je in het donker niet alleen op straat moet zijn. Onderweg eerst nog wat gegeten en daarna zijn we bij het eerste van de vele eilanden aangekomen. Key Largo. We kunnen niet hard rijden omdat men overal met de weg bezig is. Dit geeft je de gelegenheid om naar de boten en mobil homes te kijken die langs de weg staan. De temperatuur is inmiddels opgelopen tot 28 gr C. Volop zon en bijna geen wind. De luchtvochtigheid is boven de 90 %. Dit houdt in dat de druppels van de rug af naar beneden lopen. Door de bilspleet langs je benen. Het is bloody hot. Maar het is genieten van het water en alles wat er op gebeurt. We zagen al meteen een dolfijn, en weer veel pelikanen. Het is zo happy hour. We gaan er nog 1 nemen en genieten van de ondergaande zon. Ze hebben onweer voorspelt en harde windstoten. Maar tot nu toe hebben wij nog steeds geluk gehad.
Gr.,
Hans