Genieten op het strand van Nha Trang
Door: Hans Goedhart
Blijf op de hoogte en volg Hans
06 November 2007 | Vietnam, Nha Trang
we doen vandaag een dag Nha Trang,
voor het eerst sinds vele dagen hebben we vandaag zon. De temperatuur is perfect. Ik schat rond de 25 - 30 gr.C. Vanmorgen zijn we met de bus naar de haven gegaan en van hieruit met een boot naar een vissers-eiland voor de kust. Hier hebben we het zee-aquarium bezocht. We hebben hele mooie vissen gezien, maar het gebouw is verschrikkelijk lelijk. Ze hebben het gebouwd in de vorm van een oud zelschip. Dit van beton en de verf is er inmiddels af. Zoiets monsterlijks heb ik nog nooit gezien. Daarna verder met de boot om het eiland heen. Daar hebben we een vissersdorp bezocht. Met de boot zijn we tot bijna in de haven gevaren en van daaruit in de bamboe mandbootjes verder naar het strandje. Dit zijn ronde manden waar je met een paar man in kunt zitten. Dit is een hele leuke ervaring. Op het eiland wonen 6.000 mensen. Wij hebben het omgedoopt tot "Wip-eiland". Het krioelde er van de kinderen. We hebben ook nog het lokale schooltje mogen bezichtigen. De kinderen hebben nog een lied voor ons gezongen. Wij hebben een tegenbod gedaan. Ik weet niet wat we gezongen hebben maar het kwam ons over als het Drents volkslied. We kregen wel applaus. 's-Middags waren we vrij. We hebben lekker aan het strand een sandwich gegeten en zijn toen lekker in het zonnetje op een ligbed gaan liggen. Moet je voorstellen - dit in November. De golven sloeg hard tegen de rand van het strand. Helemaal ongevaarlijk lijkt het me niet. Ik heb getracht iets te lezen maar na 2 regels kreeg ik al hele zware ogen. Tegen het eind van de middag werd ik wakker. Blijkbaar heb ik weer met mijn mond open gelegen. Zoals jullie zullen begrijpen vermaken we ons best. Het lukt ons nog steeds niet foto's bij de verhalen te voegen. De PC's zijn hier heel traag. Maar we doen ons best. Inmiddels horen we niets meer over de typhoon. Onze Dirk kwam gisterenavond een landgenoot tegen. Dit moest natuurlijk gevierd worden, en is het laat geworden. Vanmorgen stond de bus op tijd klaar, maar nergens onze Dirk te bekennen. Is hij uiteindelijk gebeld. Lag hij nog te slapen. Hij kreeg hier natuurlijk veel commentaar op.