Can Tho
Door: Hans Goedhart
Blijf op de hoogte en volg Hans
09 November 2007 | Vietnam, Can Tho
giesteren hebben we een lekkere luie dag gehad aan het strand van Mui Né. Hier heb je het gevoel of je in Zuid Frankrijk zit. We hebben nu last van rode borstjes en andere verbrande delen. Het zeewater was er lekker warm. Het resort was prachtig. Op het eind van de middag zijn we nog door een rivier gaan waden. Hier zijn we 2 slangen tegengekomen. Een van onze dames was uitgegleden en natuurlijk drijfnat. We hebben het vissersdorp bewonderd en zijn daarna de zandduinen opgeweest. 's Avonds weer heerlijk visgegeten. Vandaag hebben we er ruim 4oo km. opzitten in de bus. We zijn ook door Saigon gereden. Wat een verkeer. Er leven ruim 9 miljoen mensen hier, en in de Mekong delta ook nog eens 9 miljoen. En de meeste mensen rijden hier op brommers. Levensgevaarlijk. We hebben nu het zuidelijkste punt bereikt. Vanavond gaan we met z'n allen lekker eten. Morgenvroeg weer om half 6 op. Om 7 u. gaan we naar de floating markets. Het is iedere dag vroeg op en erg warm. 33 gr. C. Vanmorgen zaten we om 6 u. aan het ontbijt aan zee en er waren al veel mensen aan het zwemmen. We genieten nog met volle tuigen. Ook in de bus. Vanaf Hanoi tot waar we hier zijn, zijn we over Highway 1 gereden. We zitten niet ver af van de 2.000 km. Vaak aan beide zijden van de weg huisjes en veel winkeltjes en restaurantjes. We hebben ook de nodige ongelukken gezien.
We hebben gehoord dat het weer in Nederland op dit moment niet best is. Lennard kun je laten weten wat de situatie is in het Westland!
Groetjes uit de warme Mekong delta.
Yolande en Hans
09 November 2007 - 11:59
Ricolette:
Het komt hier op dit moment inderdaad met bakken uit de hemel. Stormen heeft het hier eigenlijk niet gedaan en ook in de krant vanochtend stonden nog geen ernstige berichten. Geniet maar lekker van het mooie weer!