Key West
Door: Hans Goedhart
Blijf op de hoogte en volg Hans
25 Mei 2009 | Verenigde Staten, Key West
na een lange rit over de verschillende Keys en bruggen zijn we aangekomen in Key West. Vandaag is het Memorial Day en hebben de Amerikanen een heel lang weekend vrij. Wat dat betekent hebben we vandaag gezien. Gelukkig was het minder druk op de snelwegen van Miami. Het naar huis gaande verkeer vanuit het zuiden kwam ons continu tegemoet op de 2-baans weg toen we bij de eilanden aankwamen. We hebben een kleine 284 km afgelegd vanaf Miami, maar wat we zagen was een continue stroom auto's met grote campers eraan gekoppeld, en als dat nog niet genoeg was soms nog een extra auto erachter, of een golfkar. En vooral niet te vergeten de boten die achter de auto's hingen. Allemaal een maatje groter dan wij gewend zijn. Na flink wat km gereden te hebben zijn we in Key Largo van de weg afgegaan en een klein haventje ingereden. Hier was het echt heel relexed. Live muziek uit de jaren 60 en 70, en een prachtig uitzicht op het water. We hebben wat gegeten en genoten van het uitzicht en de sfeer. Daarna zijn we weer aangereden want het is een hele rit. De temperatuur was inmiddels hoog opgelopen. Je rijdt voortdurend langs het water of door kleine dorpjes met prachtige namen. Het is echt lekker autorijden. Je mag niet harder dan 45 of 55 mijl. Je zet de cruise control aan, en lekkere muziek. Je kunt het dan lang volhouden. De gemiddelde Amerikaan rijdt heel sociaal en kent de achterkant van zijn voorganger niet (de zgn.kontenklever zie je hier niet). Onderweg hebben we vanuit de auto's nog foto's gemaakt totdat de bijrijder in slaap viel. We doen heel veel indrukken op en het warme weer kost ook veel energie. Maar het is uiteindelijk een hele mooie rit geworden. Na 5-en zijn we bij het resort aangekomen in Key West. We hebben vlug de spullen naar de kamer gebracht en hebben een duik genomen in het frisse water. Dat viel tegen want het water was gewoon warm. Dan maar een dutje gedaan op de ligbedden. Zojuist zijn we naar de supermarkt gereden om wat te eten te halen. Morgen gaan we Key West verkennen.
Yolande en Hans
26 Mei 2009 - 06:31
Ricolette:
Ik snap niet waar jullie de energie en zin vandaan halen om elke dag weer een heel verhaal te schrijven!!
Wel superleuk om te lezen. :)
Geniet van je laatste week. -
26 Mei 2009 - 10:26
Alton En Margot:
Leuk Hans en Yolande om jullie reis weer mee te beleven en wat dat slapen betreft, klinkt weer bekend in de oren. Ik kan me nog een reis in Marokko herinneren, volgens mij werd er toen ook veel geslapen in de bus door sommige personen. Jee wat gaat het toch hard, jullie zijn alweer met de laatste dagen bezig en Piet en Thea zijn ook alweer op de terugweg. Geniet er nog van en de volgende keer krijgen we de foto's wel te zien.
Dikke kus MA.