Sundance Resort
Door: Hans Goedhart
Blijf op de hoogte en volg Hans
11 Juni 2013 | Verenigde Staten, Heber
Vandaag hebben we genoten van een rustige dag. De zon schijnt volop. Af en toe komt er een wolkje voor . Het is rond de 100 gr. F, +/- 37 gr.C. Behoorlijk warm dus. We hebben eerst lekker in de tuin, en in de schaduw iets kunnen lezen. Toen Jolanda en Steve terugwaren zijn we rond half 11 op pad gegaan om de bergen rond Park City te verkennen. Het is een prachtig groen berglandschap. De blaadjes hangen pas een paar weken aande bomen en dat zorgt er voor dat alles er heel mooi groen uitziet. We zijn richting Heber City gereden. Hier werden tijdens de Olypische Spelen de Langlauf wedstrijden en Biathlon gehouden. Onderweg zijn we naar de Cascades springs geweest in de Wasatch National Forest. Een heel rustiek beekje dat de bergen komt afgezakt. Nou ja, beekje. Er komt meer dan 2 miljoen liter water per dag naar beneden, met het hele jaar door een constante kwaliteit. Je kunt het water nog drinken ook. Vanwege het water en de hoge temperatuur zie je een hele mooie beplanting. Na dit bezoek zijn we hoger de bergen in gereden. Naar het hoogste deel over een zandpad. Helaas werd de hele schone auto heel stoffig. Daarna kwam er een hele lange afdeling. Met ook weer prachtige vergezichten. Uiteindelijk zijn we bij Sundance Resort uitgekomen. DIt resort is eigendom van Robert Redford. In de winter is dit een heel mooi skigebied. In de zomer is het er ook heel goed toeven. Er gaat een kabelbaan naar boven. Je ziet er ronde tenten waarin gewoond kan worden. We hebben hier heerlijk in de schaduw gegeten. Het was er gezellig druk. In hal van het Visitor Centre zie je de foto's van Robert en veel van zijn vrienden. Daarna zijn we terug gereden naar Park City waar we wat rondgelopen hebben in Mainstreet. Vanwege het warme weer en omdat we buiten het seizoen hier zijn was er weinig te beleven. Omdat we de komende dagen weer veel kilometers moeten maken en het nog warmer gaat worden hebben we heel veel water ingeslagen. Onderweg zullen we weinig winkels tegenkomen. Vandaag heb ik gelukkig niet hoeven te rijden. Morgen moet ik er weer aan geloven. Weer een kleine 500 km en nu op naar Moab.
Gr., Hans