Ha Long Baai
Door: Hans Goedhart
Blijf op de hoogte en volg Hans
28 Oktober 2007 | Vietnam, Haiphong
Thea je kunt goed met geld omgaan. Je hebt het inderdaad goed. Ondanks het feit dat wij natuurlijk de toeristen tarieven betalen is het hier niet goed, en de kwaliteit van het eten is zelfs zeer goed.
Vandaag zijn we met de bus naar de Ha Long Baai gegaan. We zijn 's-morgens om half 8 vertrokken en om half twaalf daar aangekomen. Wij zijn over de highway gegaan maar daarop rijden niet alleen auto's maar ook weer heel veel brommers. Ze rijden overal. Links van je, rechts van je. En dat kan allemaal. Af en toe loopt er zelfs een koe op de weg. Onderweg hebben we nog een plaspauze gehad bij een fabriekje waar invaliden allerlei dingen maken voor de toeristen. Het zag er allemaal heel netjes en verzorgd uit in die toch wel grote winkel. Als je bij de Ha Long Baai aankomt ben je meteen onder de indruk van wat je ziet. Dit gebied is uitgeroepen door de Unesco tot werelderfgoed. Maar als je het ziet kun je het ook begrijpen. Er steken over toch wel een groot gebied een kleine 2.000 rotsen uit de zee. Vele begroeid, sommige kaal. Tussen deze rotsen door kun je rustig varen en ondertussen genieten van een lekker diner. We hebben 4 uur rondgevaren en hebben vele mooie foto's gemaakt. Daarna weer een lange trip terug naar Hanoi waar we 's avonds gegeten hebben in het Koto restaurant. Dit is een Australisch initiatief om kansarme straatkinderen gedurende een aantal jaren een vak te leren zodat ze naderhand zelfstandig verder kunnen. Een aantal jaren geleden is dit project ook bezocht door Bill Clinton. Morgen gaan we 320 km zuidwaarts met de bus.
Wordt vervolgd.
Groetjes voor het laatst uit Hanoi,
Yolande en Hans
28 Oktober 2007 - 15:45
MC:
oke een goede reis morgen en dan heb je wat rustiger verkeer denk ik
tot mails
p.s hoe is de gids ?? -
29 Oktober 2007 - 10:51
Hans En Ricolette:
Hoi Hans en Yolande,
Wat een mooie reis! En als je dan weet dat we op een avond al zoveel te kletsen hebben dat we tijd te kort komen......... hoe moet het dan de volgende keer als ook dit reisverslag erbij moet!!?
Geniet in ieder geval. Het is hier ijskoud, op de een of ander manier kan ik er maar niet aan wennen. Wij, maar vooral Hans, hebben de herfstvakantie gebruikt voor de zolder. Het komt ooit af!
Heel veel groetjes