Rapid City South Dakota
Door: Hans Goedhart
Blijf op de hoogte en volg Hans
22 Augustus 2018 | Verenigde Staten, Rapid City
Vandaag weer een dag vol verrassingen. Bij het ontbijt zaten we langs een jong stel uit het noorden van ons land en konden we wat feiten uitwisselen. Buiten gekomen scheen de zon volop en was de temperatuur een stuk aangenamer dan de vorige dag. Omdat we gisteren een lange rit van zo'n kleine 400 km hebben gemaakt eerst maar eens tanken, $2,96 per gallon. Vanuit Hot Springs zijn we door het Wind Cave Nat Park gereden. Wat een beauty van een park. Schitterende natuur. En voor ons Nederlanders niet onbelangrijk, gratis toegang. We hebben kuddes bisons gezien, herten en van die kleine prairie honden (deze lijken op stokstaartjes/marmotten). De ene na de andere kudde bisons kwamen we tegen. Je komt onderweg ogen tekort. Na dit park zijn we doorgereden naar het Custer State Park. We kwamen in weer een totaal ander landschap, met iets hogere bergen, en ook hier stukken afgebrand bos. De toegang kost $20. Je kunt dan 3 dagen in het Park verblijven. Ondanks dat dit Park bijzonder mooi is moeten we doorrijden naar ons volgende doel. Mount Rushmore Nat Memorial. Tussen 1927 en 1941 werden door Gutzon Borglum en 400 medewerkers de 60 feet hoge hoofden van President George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln uit de berg geslepen om de eerste 150 jaar Amerikaanse geschiedenis te eren. De weg er na toe is een paradijs voor motorrijders. Heel veel klimwerk met hele scherpe bochten, met een paar tunnels. Maar prachtige vergezichten. Hier gaan best veel toeristen naar toe. Vanaf de uitkijkpost zijn we doorgereden naar Rapid City. Een klein half uur rijden. Onze eerste culturele daad, een bezoek aan de Mall. Daarna door naar het hotel. De temperatuur is weer aangenaam, en de zon schijnt volop.
Vanavond misschien uit eten met de familie die ook in Rapid City is.
Gr., Hans