Estes Park Colorado
Door: Hans Goedhart.
Blijf op de hoogte en volg Hans
04 September 2018 | Verenigde Staten, Estes Park
Vandaag hebben we ruim 500 km moeten afleggen om van Rock Springs naar Estes Park te komen. Gelukkig gaat het overgrote deel van reis over de snelweg. De omgeving is minder mooi, maar we kunnen wel opschieten. We hadden een goede radio ontvangst en hebben kunnen genieten van Rock, Country, Reli en nieuws. Onderweg komen we geen steden of dorpen tegen. Geen benzinepomp en fatsoenlijke rustplaats. Een saaie rit. Totdat we bij Fort Collins komen. We gaan nu langs de rand van de grote universiteit stad naar de binnenweg richting Estes Park in Colorado. Hoe dichter we bij dit stadje komen, hoe mooier de omgeving wordt. Alleen op de weg wordt het drukker. Tegen half 2 komen we bij het hotel aan, en een uur later zijn we naar het Visitor Center gelopen. Hier kregen we de informatie die we nodig hadden. Buiten gekomen werden we aangesproken door een man die probeerde ons in het Duits toe te spreken. Dit ging enigszins moeizaam. Hij bleek in 1952 naar Amerika te zijn gekomen met zijn familie. Hij had nog steeds de Duitse nationaliteit. Zijn familie bleek ver voor de oorlog door Russische adel naar dat land te zijn gehaald om daar te werken. Ze leefden in een kleine Duitse gemeenschap. Na de oorlog zijn ze direct terug gegaan naar Duitsland en kort daarna zijn ze doorgereisd naar Amerika. Ze wonen nu in Denver. Met hen zijn we de drukke winkelstraat ingelopen tot aan de marktkramen. Daar hebben we afscheid genomen en zijn via het theater aan de Riverwalk terug gelopen. Totdat we bij een Italiaans restaurant kwamen. Mama's Rose's. Heerlijke wijn, voortreffelijk eten, uitstekende zanger, Andrea Bocelli. Wat een verschil met gisteren. Het verschil kon niet groter zijn. Morgen terug?
Na het eten nog even uitbuiken langs de Riverwalk. Een mooi aangelegde wandelroute. Vlak voor ons hotel waren we nog getuige van een auto botsing voor een rood stoplicht. Harde knal. De achterop rijdende auto zat voor goed in elkaar. Curieus was dat aan de overkant van de weg een politieauto met zwaailicht stond. Sneller kun je niet bij een botsing zijn.
Gr., Hans