West Yellowstone Montana
Door: Hans Goedhart.
Blijf op de hoogte en volg Hans
31 Augustus 2018 | Verenigde Staten, West Yellowstone
Vanmorgenvroeg tijdens het ontbijt hadden we een leuk gesprek met een echtpaar uit Iowa. Ze hebben een heel groot boerenbedrijf en wilden het e.e.a weten over Nederland. Hun schoonzoon heeft Nederlandse roots en woont in Orange City. Genoemd naar Willem III. De meeste inwoners daar hebben een Nederlandse achtergrond. Ze lieten foto's zien van hun 2 kleinkinderen in klederdracht. Vanwege deze ontmoeting zijn we iets later dan normaal vertrokken uit de mijnstad Butte. We zijn richting Livingston vertrokken over de 90 tot exit 333. We kwamen onderweg langs o.a de plaatsnamen Whitehall, Belgrade, Amsterdam en Bozeman. Bij de laatste waren we op de heenweg al geweest. Na Livingston zijn we binnendoor gereden richting Gardiner. Daar was het tijd voor koffie en een sandwich. Gardiner ligt aan de North Entrance (1620 mtr hoog) en is bekend om de Roosevelt Arch. We hebben nu 2 dagen de tijd om Yellowstone te bezoeken. Vandaag doen we het noordelijke deel. In het Park hebben zich in het verleden grote vulkanische erupties voltrokken. De laatste ongeveer 631.000 jaar geleden. De super vulkaan vertoont een aantal hydrothermische kenmerken. Hot Springs, geisers, travertin terrassen, stoom uitspattingen en modderputten. Het is het gebied van de bisons, wolven, herten, berggeiten en vissen. Bij Mammoth Hot Springs zijn we uitgestapt voor een wandeling. De auto staat recht tegenover het imposante postkantoor. Bij het vorige bezoek aan deze plaats zagen we nog volop herten in het plaatsje. Nu alleen maar keutels. Bij het terras en de stoombron hebben foto's genomen en zijn daarna doorgereden langs de Roosevelt Lodge naar de North East ingang, 47 km. Onderweg zien we kuddes bisons in het wijdse landschap. We moeten af en toe flink klimmen. Een 5 tal bergen van om en nabij de 3.000 mtr hoog. Bij de North East entrance zij we omgedraaid en teruggereden richting Roosevelt Lodge. Van hieruit rijden we richting Canyon Village en Norris. Onderweg genietend van de prachtige natuur. Omdat we weer bijna 500 km moesten afleggen besloten we om toch maar door te rijden naar het hotel in West Yellowstone via Madison. Morgen doen we een zuidelijke route.
Gr., Hans