Kalispell Montana
Blijf op de hoogte en volg Hans
27 Augustus 2018 | Verenigde Staten, Kalispell
Vandaag hebben we vanwege het weer, koud en nat, de reisroute enigszins aangepast. Ook omdat we vanwege de ligging van onze hotelkamer tegen 6 u in de ochtend al wakker werden van het drukke verkeer.
We zijn via de 15, bij de afslag van de 287 via de 200 doorgereden naar Seeley Lake. Dit is niet de snelste route, maar wel een scenic route richting Kalispell, 390 km.
Van hieruit kan de verkenning beginnen van het Glacier NP morgen.
Onderweg hebben we tot tegen het middaguur regen gehad waardoor we de pieken van de hoge bergen niet konden zien. Deze lagen in de regenwolken. Het gebied is echter prachtig. We hebben veel heuvelachtige landschappen gezien, met daarop pik zwarte koeien. Verderop zijn we langs het Flathead Lake gereden. Aan dit grote meer liggen prachtige huizen. Kalispell ligt 11 km ten noordwesten van Flathead Lake en 50 km ten zuidwesten van Glacier NP. Er is meer dan 16.000 vierkante kilometer aan parken en nationale bossen. Opgericht rond 1890, vanwege de bouw van de spoorweg, groeide Kalispell gestaag gedurende het begin van de 20e eeuw. Sinds het jaar 2000 is de stad bijna 2 keer zo groot geworden en is er een levendige kunstgemeenschap. Er zijn meer dan 20 gallerijen en studio's over de stad verspreid. Ook zijn er 2 musea, the Hockaday Museum of Art en het uit 1894 stammende Central School Museum, de eerste school in Kalispell. Heel bekend is ook het Conrad Mansion. Gebouwd in 1895 voor C.E. Conrad. Het gebouw is nog zoals architect Kort Cutter het Normandische-stijlhuis liet bouwen in de 19de eeuw. Het biedt 26 originele ingerichte kamers, Tiffany glas en 8 open haarden.
Een interessant gebied dus om te bezoeken.
De komende dagen gaat de zon weer schijnen en loopt de temperatuur weer op. Dan kan de korte broek weer aan.
Gr., Hans